Familie

Tiliaceae

Beschrijving

Tilia x europaea ‘Euchlora’ (krimlinde) is een boom van de eerste grootte met een eivormige tot bolvormige, halfopen kroon. De meeste zijtakken en twijgen hangen door. De takken boven in de kroon staan omhoog. Het glanzende, donkergroene blad is scheef hartvormig met een toegespitste bladtop. De boom heeft geurige, tuilvormige bloemen en is een belangrijke drachtplant voor bijen.

Afbeeldingen

 

Aandoeningen

Tilia x europaea ‘Euchlora’ (krimlinde) is in mindere mate gevoelig voor Lindebladluis (Eucallipterus tiliae), Lindespintmijt (Eotetranychus tiliarius) en Lindebladwesp (Caliroa annulipes).

Bodemvoorkeur

Tilia x europaea ‘Euchlora’ (krimlinde) stelt weinig eisen aan de bodem. De boom is geschikt voor een groeiplaats in de verharding.

Alternatieven

Binnen het geslacht kan ook gekozen worden voor Tilia platyphyllos (grootbladige linde)Tilia cordata (kleinbladige linde), Tilia americana (Amerikaanse linde) of voor de bijna luisvrije Tilia tomentosa (zilverlinde). Voor alternatieven binnen het beeld kan gekeken worden naar Populus simonii ´Fastigiata´ (Chinese balsempopulier) en Ulmus x hollandica (Hollandse iep).