Alerts

Ziekten en plagen

Ziekten en plagen zijn dynamisch. Daarom bieden wij u toegang tot het interactieve deel van www.beterebomen.nl.  Iedereen die zijn emailadres opgeeft krijgt een “Alert” toegestuurd op het moment dat een ziekte of aantasting in het land actief is. Door de “Alert” te volgen heeft men de meest actuele informatie en kan via de website zien wat de kenmerken zijn en het beste beheer is.

Malvawantsen verspreiden zich succesvol over zuidelijk Nederland

De malvawants is een warmteminnend insect die voor het eerst in 2007 in Nederland is aangetroffen. Recent is gebleken dat de wants zich succesvol in Zuid-Nederland aan het verspreiden is. De malvawants lijkt vooralsnog vooral te leven van de plantensappen van kleinbladige linde. Schadelijke effecten voor bomen worden niet voorzien.

Lees meer

Eikenprocessierupsen seizoen begonnen – eerste rupsen uitgekomen op 9 april 2018

Het eikenprocessierupsen seizoen is begonnen. De eerste rupsen zijn op 9 april in het insectenonderzoekstation in Mill, Noord Brabant uitgekomen. De kou van maart heeft voor enige vertraging gezorgd in de uitkomst van de rupsen. Eipakketten hebben tijdens weerbaarheid testen 2 weken vorst van min 22 graden Celsius doorstaan en zijn daarna uitgekomen.

Lees meer

Verwachting: eikenprocessierups eerste week april uit ei

De verwachting is dat de eerste eikenprocessierupsen in de eerste week van april al uit het ei gaan komen. Uit een analyse van diverse eipakketjes blijkt dat de rupsen in de eitjes in goede conditie zijn. Door een lange vluchtperiode van de vlinders in 2017 zullen de eitjes gespreid uitkomen.

Lees meer